17 Haziran 2016 Cuma

İlkokuldaki Yaz Tatilleri Gibi

İlkokula giderkenki yaz tatillerini hatırlıyor musunuz ? İstediğimiz saatte uyanmalar, acıkınca yemek yemeler. Yemek ve tuvalet haricinde eve uğramadığımız, sokaklarda oyun oynayarak geçen gündüzler. Akşam yemeğinden sonra yeniden sokağa çıkıp yeniden oynanan oyunlar. Sokağa çıkmadığın zamanlarda kitap sayfalarının arasında kaybolmalar, ya da kanepeye yayılıp televizyon karşısında aylak aylak zaman geçirmeler, açık balkon kapısından ya da pencerelerden esen hafif rüzgarla havalanan perdeler. Zaman akmıyormuş, geçmiyormuş, uyuyup uyansan da, bir sonraki günün bir öncekinin aynısı olması hissi. Telaşın, acelenin, koşturmacanın olmadığı zamanlar. 

 

Selma'nın köy evinde o günlere geri döndüm. Selma bizi ne zamandır davet ediyordu. Şu zaman olsun bu zaman olsun derken, 1-2 Ağustos tarihinde anlaştık (2015). Ekibin hepsi gelemedi. Tufan ve ben trenle Eskişehir'e gittik; Tamer bizi karşıladı ve Bursa'ya arabasıyla devam ettik. Mütemadiyen yiyip içtiğimiz, gezip tozduğumuz, bolca sohbet ettiğimiz harika üç gün geçirdik. Zaman mefhumunun olmadığı, erken kalkma, bir yerlere yetişme, bir şeyleri yetiştirme telaşının olmadığı, yaz esintisinin pencerenin perdelerini havalandırdığı, aylaklığın hakkını verdiğimiz üç gün oldu. Selma'nın ablası Sema'nın çocukluk yaramazlıklarını dinledik.Uyanınca kalktık, acıkınca yedik. Selma'nın annesinden harika yemek tarifleri aldık. Biberi, domatesi, salatalığı, semizotunu, eriği dalından kopardık, taze taze sofraya getirip yedik. 


 
 
 

 

 

Selma'nın evine vardığımızda mükellef bir kahvaltı sofrası bizi bekliyordu. Kahvaltının ardından kahveler içildi. Hadi artık çıkalım dediğimizde akşam olmuştu bile. Mudanya'ya vardığımızda hava kararmıştı, ama sokaklar gayet kalabalık ve canlıydı. Ertesi gün, Trilye ve Mudanya'yı gezdik. Son gün Cumalıkızık'a gittik. Mudanya ve Trilye sevimli ve küçük birer sahil kasabası. Evleri, sokakları görülmeye değer. Cumalıkızık'a Pazar günü gittik. Havanın sıcaklığı ve basıklığı bir yandan, araç ve insan kalabalığı diğer yandan, Cumalıkızık'ı sevmeme engel oldular elbirliğiyle. Daha sakin bir zamanda ve daha serin bir havada gitsem severdim belki, kim bilir ? 

Trilye
Trilye
Trilye
Cumalıkızık

Cumalıkızık
Cumalıkızık

Cumalıkızık
Uzun kahvaltılar, kahve sohbetleri, gezmeler, tozmalar, yemek tarifleri için, herşey için çok teşekkürler Selma =) 


Selma bahçesini çok seviyor =)

Bahçesinde çalışmayı da =)

Trilye

Trilye


Trilye

Trilye



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder